רוצה להגדיל ב – 90%?

by eplaceyossi

רוצה להגדיל ב – 90%?

by eplaceyossi

by eplaceyossi
זמן קריאה < 1 דקה

היום פורסמה בעיתון דה מרקר כתבה על איך סיסקו הגדילה את הרווחים שלה ב – 90% במשך 10 שנים. היא אף יצאה ביוזמה עסקית בנושא

המפתח להצלחה, לפי המחבר, מורטן הנסן שגם כתב את הספר COLLABORATION, הוא בשיתופי פעולה בין ובתוך יחידות בסיסקו.

בכתבה יש את חמשת היסודות המרכזיים שעזרו לסיסקו להגיע להצלחה עסקית. כאשר בוחנים את חמשת היסודות ניתן לראות כי הם יוצרים שינוי באמצעות מענה מערכתי:
קודם שינוי בסגנון המנהיגות ולאחריו תגמול על שיתוף פעולה (לא טריוויאלי בארגונים גם בכאלה שמרבים לדבר על שיתופי פעולה). חשוב לשים לב גם למרכיב החמישי, לא רק דיבור על שיתוף פעולה אלא גם מתן כלים במדיה החברתית שיאפשרו שיתופי פעולה.

כמי שעוסק בנושא שיתופי פעולה בין ובתוך ארגונים אני יודע עד כמה זה קשה להביא ארגונים ויחידות ארגוניות לשתף פעולה. ובלי ספק יש מה ללמוד מסיסקו בנושא.

4 Comments

  1. כמו תמיד – נחמד לקרוא ויש לא מעט הגיון ב-5 התובנות המוצגות במאמר (גם ללא קשר לתוצאות המוצגות בראשיתו), אבל כמו ברבות מהכתבות בסגנון “כך זה מצליח באמת” יש כאן מבט מאד פשטני על מציאות מורכבת.
    כדאי להתבונן על גרף ערך המנייה של סיסקו (בקישור מטה), כדי להבין שברמת התוצאות מדובר בתנודתיות ובחוסר ליניאריות, כך שטענת “הגדלת הרווחים ב-90%” גם אם היא נכונה בנקודת זמן ספציפית עדיין אינה משקפת שיפור מתמשך ויציב.
    כלומר: עדיין אין כאן “הוכחה ניצחת” לכך שהתפיסה הניהולית המוצגת במאמר הינה ערובה לשיפור מתמיד בתוצאות העסקיות…

    בקישור מטה ניתן לראות את ערך המנייה תוך בחירת טווחי זמן שונים:

    http://finance.yahoo.com/echarts?s=CSCO#chart7:symbol=csco;range=20000201,20100426;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off

  2. עידן
    גם אני חשדן גדול בנוגע לכתבות יזומות, ואני בוח שאין מדובר בנושא שהוא חד חד ערכי.
    עדיין כאשר מסתכלים על המניה בטווח של 20 שנה (להוציא את הבועה של שנת 2000) ניתן לראות כי המניה הייתה מרבית שנות ה -90 באיזור הדולר וכיום היא למעלה מ – 27 דולר.
    משנת 2000, לאחר הבועה, למרות התנודתיות המניה עלתה מאיזור ה – 10 דולר לאיזור ה – 27 דולר. כשהיא מכה חלק מהמתחרות כגון ג’וניפר או אלקטל לוסנט, שלא לדבר על נורטל שאם אני זוכר נכון גם היא באותו השוק וגם שפטה רגל. (מקווה שלא טועה לגבי נורטל).
    בקישור למטה ניתן לראות את התנהגות המניה ב – 10 שנים האחרונות
    http://finance.yahoo.com/echarts?s=CSCO#chart5:symbol=csco;range=20000427,20100427;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined

    ועדיין מסכים שלא מדובר במשהו שהוא חד חד ערכי. אם כי ברור ששיתופי פעולה יכולים לסייע לארגונים לקצר תהליכים, להגיע לשוק מהר יותר מהמתחרים.

  3. יוסי,
    אין ספק שחמשת העקרונות (או היסודות) הם בעלי ערך לארגונים, ובדרך ההקצנה בודאי שפעולה על-פיהם טובה מזו שבדרך ההפוכה להם (חוסר שיתוף פעולה וכדומה).
    מה שמפריע לי, כאן ובמקומות אחרים, הוא הנסיון “להוכיח” את ההצלחה במונחים עסקיים של היקפים ורווחיות.
    את גרף המנייה ניתן לחתוך בכל מיני מקומות (גם במהלך 10 השנים האחרונות), שבחלק מהם לא יראה כל שינוי, או אף ירידה, ובודאי שההשוואה למתחרים אחרים גם היא אינה הוכחה (מי יודע, אולי גם שם עבדו בשיתוף פעולה אבל הלכו לכיוון טכנולוגי שהסתבר בדיעבד כשגוי וכדומה).
    כלומר:
    נניח שביצועיה של סיסקו ירדו בשנה הקרובה – האם זו *הוכחה* לכך ששיתופי פעולה (ושאר העקרונות) הינם חסרי ערך וכדאי להימנע מהם?

    כיועצים, אנו מחפשים כל הזמן “הוכחות לצידקת הדרך”, וכשהעולם מדבר על רווחיות אנו מנסים לקשור את זה לשם. לטעמי, כדאי להיזהר…

  4. עידן,
    ראשית הבאתי דברים בשם אומרם. לא יודע אם זה יביא גאולה לעולם, אבל את חלקי תרמתי. :). לפחות במקרה הזה.
    לגבי הקישור של שיתופי פעולה להצלחה עסקית או הניסיון לקשר פעולות שלנו להצלחה עסקית. מה לעשות וכאן אנחנו בצד שצריך להוכיח. כדי שמנכ”ל יסכים הלכנס לתהליכים כאלה הוא צריך להיות משוכנע שהם בעלי ערך (רצוי שיראה היבטים כמותיים כי זו שפה שהם מבינים ושולטים בה. הם לא מדברים תהליכים הם מדברים מספרים).
    במועצות המנהלים הם חייבים להציג מספרים. לכן הנטייה לכמת תהליכים למספרים.
    האם ניתן להוכיח חד חד ערכית שרק שיתוף פעולה הוביל להצלחה העסקית ועליה במניה כמובן שלא. בטח לא אם מסתכלים על מקרה בודד או שנה בודדת.
    יחד עם זאת כאשר מסתכלים בראיה מערכתית ולאורך זמן ניתן לזהות קשר (אם כי לא ברור מה חוזקו) בין תהליכים להצלחה עסקית. לדוגמא: עליה במניה, בהנחה שלא נעשו עליה מניפולציות לאורך זמן.
    כמובן שצריך לקורא גם אתה דוחות הכספיים. שים לב שהכתבה לא מתייחסת לעליה במניה אלא על עלייה ברווח. סביר להניח שהמחבר, כך לפחות הוא מעיד בספר, עשה עבודת מחקר וליווה ארגונים מובילים בעולם, תוך חשיפה לנתונים כספיים ולא בהכרח לנתוני המניה.
    ומה לעשות עד שהתחום שלנו יעמוד בזכות עצמו ומנהלים יבינו לבד כמה זה חשוב לא תהייה לנו ברירה אלא לחבר את עבודתינו לתוצאות כספיות גם אם הקשר לא ברור מיד ומובן מאליו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Top