קפיצה לעל חלל.

by yossikoren

קפיצה לעל חלל.

by yossikoren

by yossikoren
זמן קריאה 2 דקות

בסרטי מלחמת הכוכבים יש סצנות בהם נעשית קפיצה לעל חלל. אם קודם החללית שייטה במהירות רבה הרי שבקפיצה לעל חלל היא מאיצה עוד יותר למהירות עצומה כדי לבצע את הקפיצה לעל חלל HYPERSPACE.

בתקופת ה – (B.C (BEFORE CORONA עסקנו בחדשנות משבשת וכיצד היא מזרזת תהליכי שינוי. ואז הגיעה הקורונה. וחייבה את כולנו לעשות קפיצה לעל חלל. נראה כאילו קודם נסענו במהירות איטית להחריד ביחס לשינויים שהמתרחשים חדשות לבקרים. מה שבעבר לקחת חודשים לתכנן, לחשוב, לארגן, לגבש, לבחון, לנהל תהליך, לטפל בהתנגדויות, לשתף עובדים ועוד, התייתר בין רגע. המציאות חייבה את השינוי.

דוגמאות:
רשות המסים עברה לדיגיטל מהר מאוד (נסו לחשוב מה היה קורה במצב רגיל, קרוב לוודאי שהועד היה מתנגד, היו עושים פיילוט מפיקים לקחים חושבים עוד קצת ונראה וכאלה).

בגלובס מציין אחד מראשי האוניברסיטאות כי לפני הקורונה היה מספר חד ספרתי של קורסים מקוונים. אחרי הקורונה מה שידוע כתקופת A.C היו קרוב ל – 2500 קורסים מקוונים.

בוובינר שהתקיים השבוע, עם מרטין לינדסטרום, יועץ בעל שם עולמי בתחום השיווק, ציין אחד המשתתפים בעל רשת גדולה לשיווק מוצרי מזון שתוך פחות מ – 24 שעות הם עברו לעבוד מהבית, לתת שרות ללקוחות בדיגיטל ושרשרת האספקה שונתה לחלוטין.

ארגונים עברו לעבוד מהבית בין לילה. בלי לחשוב פעמים. מה שקודם היה בקשה על עובדים ומנהלים שעקמו את האף וחשבו פעמיים אם כן או לא, המציאות חייבה אותם להשתנות.

זוהי הקפיצה לעל חלל של הארגונים. והיא נעשתה במהירות האור על פי השעון שנקרא זמן ארגון.

ועכשיו לשאלת הייעוץ.
יועצים, ואני ביניהם עוסקים בתהליכי שינוי. בדיונים האם ואיך ומה כדאי ופיילוט ושיתוף עובדים, והפקת לקחים ואז אולי תתקבל החלטה שאולי תיושם והיועץ ביחד עם ההנהלה ייבחנו, יבדקו, וישפרו לאט. בחלק גדול מהמקרים כל זה היה ואיננו. הקפיצה לעל חלל ייתרה, לטעמי חלק גדול מתהליכי השינוי שהיינו רגילים להוביל. המהירות מוכתבת עכשיו ע”י אילוצים חיצוניים בקצב שלא היינו רגילים אליו.

כיועצים אנחנו מרבים לעסוק בשינויים שיקרו בארגונים ואיך הם נערכים להיום שאחרי הקורונה. השאלה היא איך יראה עולם הייעוץ הארגוני בעולם של A.C. גם התחום שלנו יצטרך להמציא את עצמו מחדש.

Top