צחקו לפני, פיטרו אחרי.

by yossikoren

צחקו לפני, פיטרו אחרי.

by yossikoren

by yossikoren
זמן קריאה 2 דקות

כלכליסט עשה כנס בברלין שנועד לחבר בין יכולות ישראליות וגרמניות בתחום ההיי טק לצורך שיתופי פעולה עתידיים.
בכתבה שפורסמה בעקבות הכנס, צדה את עיניי ההרצאה של ד”ר גרהרד קרומה. שיהיה יו”ר סימנס. להלן שני ציטוטים מתוך ההרצאה שלו שתוכלו למצוא אותה כאן:

“אסור לקחת שום דבר כמובן מאליו, במיוחד ככל שנתח השוק שלך גדול יותר, ומרווחי הרווח שלך גדולים יותר. אסור להיות שאנן. שאננות היא תחילת הסוף. וכשמסתכלים על חברות הרכב, על סימנס בעבר, הסיכון היה תמיד שהאנשים בהנהלה חושבים ש’זה מספיק’. זו אחת הסכנות הראשיות: חברות גדולות שלא מזהות את הנקודה שבה הן צריכות לעבור לטכנולוגיה חדשה”. כך אמר היום ד”ר גרהרד קרומה בפתח ועידת WeTechBerlin של “כלכליסט”, שנערכת בברלין.

“…וב-2003 כשהצטרפתי לדירקטוריון של סימנס היינו חייבים לפטר אלפי אנשים במחלקת הטלקום. ולמה? כי לא הבנו את המעבר מעולם הטלקום הישן לחדש. בהמשך למדתי שבשנות התשעים שלושה בחורים צעירים מקליפורניה הגיעו לסימנס ולחברות ענק אחרות, והסבירו שעולם התקשורת הולך להשתנות באופן יסודי. הקולגות שלי צחקו להם בפנים. הם חשבו שהקתדרלות הישנות של עולם התקשורת ימשיכו להתקיים. אבל הצעירים חזרו לקליפורניה וייסדו את סיסקו” – ענקית התקשורת”.

בעיני, זו תמיד הייתה פליאה גדולה, איך ארגונים עם משאבים אין סופיים לזיהוי מגמות וכיוונים, הופכים לשאננים, נחים על זרי הדפנה וחושבים שלעולם חוסן. שהקתדרלה שהקימו תשרוד לעד. שמה שהיה הוא שיהיה.

ג’ק מא המייסד של עלי באבא אמר שארגונים צריכים לשים לב לחברות של בני 30 שעובדים בסטארט אפ של 30 איש וישנו את העולם ל – 30 שנה.
נכון שכיום, ארגונים רבים לקחו את האמירה הזו בחשבון. ענפי הרכב, הרפואה, הקמעונאות, הפיננסים ועוד החלו להבין שמה שהיה נכון עד עכשיו מחייב בחינה מחודשת וביצוע שינויים לעתים דרסטיים. יחד עם זאת יש עוד ארגונים שלא לגמרי הפנימו את האמירה הזו, את המשמעות שלה וממשיכים לטפח את הקתדרלה המפוארת שהקימו.
ארגונים אלה עלולים למצוא את עצמם במצב שסימנס מצאה עצמה. יצחקו לפני ייפטרו אחרי.

במקרה…בגלובס מתפרסמת כתבה על המשך השינויים בעולם התקשורת. פיטורים, בוטים ועוד. לקריאת הכתבה.

 

Top