להתחיל או לא להתחיל

by eplaceyossi

להתחיל או לא להתחיל

by eplaceyossi

by eplaceyossi
זמן קריאה 2 דקות

היום סיימתי פרויקט ייעוצי שנמשך כמעט שנה. הפרויקט הסתיים בהצלחה חלקית מאוד. יותר קרוב לנקודת ההתחלה מאשר למקומות שהיה צריך להגיע אליהם. סיום הפרויקט הזה ושיחות עם מספר יועצים שהם חברים טובים עוררו אצלי את השאלה באילו פרויקטים אנו בוחרים לייעץ ואיזה פרויקטים נדחה.

נדמה לי שהיה זה אדגר שיין שכתב באחד מספריו שיועץ צריך לקבל עבודות רק אם יש לפחות סיכוי של 50% להצליח בפרויקט. עבדתי עם הרבה יועצים ובהרבה מקומות. בחלק מהמקרים העבודתי שבוצעו הן ע”י משרדי הייעוץ והן על ידי כיועץ היו עם סיכוי הרבה יותר נמוך. חלק היו הצלחות, חלק אחר לא ממש.

מדוע יועצים בוחרים פרויקטים שברור שספק אם ניתן להצליח בהם?. יש לכך לא מעט סיבות:
אחת הסיבות המרכזיות היא הסיבה הכלכלית הפשוטה. הצורך להתפרנס. סיבה נוספת היא האמונה שאולי בכל זאת נצליח, אולי זו תחושת האומניפוטנטניות של היועץ הכל יכול ואולי זו ההרגשה שהיועץ הוא קצת כמו רופא, מוסרית הוא לא יכול לסרב לארגון “חולה”.

לא פעם האינטואיציה אומרת לא ובכל זאת אנחנו לוקחים על עצמנו את העבודה, וכשבוחנים בסופו של תהליך את כלל העבודה שנעשתה ברור שאולי לא היה צריך לעשות אותה, בין אם אנחנו לא היועצים המתאימים לעבודה זו ובין אם ברור שסיכויי ההצלחה כל כך קטנים שתהליך העבודה הוא חסר טעם.

בכל 20 שנות עבודתי כיועץ נתקלתי רק בשני מקרים בהם שמעתי את האמירה הבאות:
יועצת שאמרה – זה שהמנכ”ל ירצה לעבוד איתי זה טוב ונחמד אבל גם לי יש כללים ועקרונות ואם זה לא יתאים לי לא אעבוד עם המנכ”ל.
המקרה השני – כשעבדתי כמנהל הדרכה פניתי לאחת מחברות הייעוץ המוכרות בארץ וביקשתי הצעה לקורס פיתוח מנהלים. הקורס היה אמור להתקיים בשעות הערב וביום שישי. מנהל חברת הייעוץ אמר לי שהוא מצטער, הוא מאוד רוצה להכנס לארגון שבו אני עובד, אבל הוא לא מוכן שהיועצים שלו יעבדו ביום שישי כי הם עובדים קשה מאוד כל השבוע והדרכה בשעות הערב מחמש עד תשע אינה אפקטיבית והיא בניגוד לערכים המקצועים שלו, לכן הוא לא יגיש לי הצעה לקורס שביקשתי. האמת?, הורדתי בפני שני היועצים האלה את הכובע. אני לא יודע אם כך הם נוהגים תמיד אבל במקרה הזה, תשובתם כנותם והעקרונות שהפגינו  ראויים להערכה.

אם הייתי צריך לקבוע שני כללי אצבע להחלטה האם להכנס לפרויקט ייעוצי הייתי מציע את שתי הנקודות הבאות:
האחת – תקשיבו לאינטואציה שלכם. יש חשיבות למה שהבטן שלכם אומרת.
השנייה – לברר טוב טוב את תרגום המונח מחויבות הנהלה. האם יש באמת מחויבות הנהלה או שמדובר בעוד אמירה מן השפה אל החוץ שאין מאחוריה כלום. אם אכן זה המקרה ואין מאחורי האמירה זו כלום, וותרו על הפרויקט, למרות הכסף, תחסכו לעצמכם הרבה עוגמת נפש ולא פחות חשוב מזה, תוכלו להסתכל במראה ולהרגיש טוב עם עצמכם. וזה לא מעט.

ובנימה הומוריסטית משהו…

הכיתוב בתמונה אומר: ייעוץ אם אינך יכול להיות חלק מהפתרון ניתן להרוויח כסף מצוין מהארכת הבעיה

demotivators_1653_5269043.jpg

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Top